home

Nu med 4 hjul og en motor

Så er det tid til en hurtig opdatering, inden jeg kaster mig – med hovedet først – i seng.

Dagen i dag, startede ret heftigt. Allerede klokken 04:00 ringede uret, og jeg fik tøffet mig op og gjort mig nogenlunde præsentabel, til verden udenfor hoveddøren. Da klokken var 05:30, stod jeg på Københavns Hovedbanegård, klar til at købe en billet. Turen gik til Herning, for at hente min nye, brugte, bil!
Den heldige vinder, blev en Opel Astra 1,4 fra ’91. Valget faldt primært på denne pga prisen og standen (Dette kommer vi til senere i indlægget)

Da den store viser var på 9, og den lille på 35, var jeg på Herning station, hvor jeg blev hentet af sælgeren. Vi kørte ned på motorkontoret og fik ordnet plader med det samme. Det er nok de dyreste bogstaver og tal, jeg nogensinde har betalt for. Anyways, vi kører derfra og ud til bilen, hvor der bliver kigget i sømmene en sidste gang. Fin ser den ud, med småt overflade rust, en forrude som skal udskiftes inden syn om 6 måneder, og så er der egentlig ikke så meget at komme efter — Troede jeg.

Turen går mod København, og efter 11 kilometer, ryger alt strømmen pludselig. Jeg tænkte fuck it, det må blive en lang tur uden musik, det skal nok gå .. Der går 2 minutter, og så gik den ikke mere.. Jeg ender i nødsporet på motorvejen, med en mobil telefon som er ved at løbe tør for strøm. Panik? I think so.
Ringer til sælgeren og fortæller at den ikke så gerne vil køre mere. Samtalen er kort, da jeg skynder mig at ringe til min kærestes svoger, for at høre hvad mulighederne er. Han siger at generatoren med sikkerhed er død, og sælgeren kommer ud med et nyt batteri for at tjekke. Den er god nok, den lader overhoved ikke.

Ny plan! Jeg skal nu køre 320km, uden lys, radio og minimalt brug af blink og vinduesviskere. Jeg understreger lige, at skyerne ikke så venlige ud, men den gik heldigvis. Kommer hjem og henter min hund, og kører så mod nord Sjælland, op til sviger-svogeren (Hva’ helvede hedder det egentlig?) hvor der står en ny generator klar. Vi får fjernet den gamle og smidt den nye i. Tændt for motoren og vupti! Nu virker lortet sku .. Det var en rar fornemmelse, efter en ret så presset tur, hvor jeg blev blinket til konstant, fordi jeg jo ikke havde lys på. Det hjalp heller ikke, at jeg blev nød til at lege radio selv, for at have en eller anden form for radio under turen.. Om jeg kan bookes til fester? Det kan du bande på!

… Nu står bilen nede på gaden, og er klar til endnu en dag i morgen, hvor jeg skal have fat i et parkerings licens, så det er til at overskue, med de priser de fyrer af for tiden. Det bliver rart med bil, nu når vinteren er nær. Nu mangler vi bare at benzin priserne falder!
Der kommer nye/flere billeder i morgen, når spanden har fået en kæmpe omgang med støvsuger og klud. Det trænger den godt nok til!

Skriv en Kommentar